angst

Angst

Een blog over angst.

angstNiet dat je bang moet zijn, maar ik weet dat er angst zit in iedereen. De een heeft er niet zo veel erg in,en heeft het maar mondjes maat. Maar er zijn ook mensen die er echt door worden gestagneerd. Faal angst bijvoorbeeld. Er zijn ook mensen die er helemaal geen last van hebben. Of het niet laten zien. Maar over het algemeen heeft iedereen de angst om beoordeeld te worden. Het begint vaak al op school met wat je aan hebt.

Kinderen zijn dan heel gemeen, en denken er echt niet bij na of het de ander misschien wel of niet zal kwetsen. Op je werk door je baas beoordeeld worden kan goed of slecht uitpakken. De wereld draait op oordelen of beoordeeld worden, die angst is dus helemaal niet zo gek. Je kan er prima mee werken, tot een bepaald punt. Want als jij op het punt bent van beoordeeld worden en je hebt daar veel angst voor, trek je je terug. Zo heb ik het maken van deze blogs heel lang voor me uit geschoven. Ik ga hoe dan ook beoordeelt worden, goed of slecht. Het voor bereiden een slechte beoordeling moet niet te lang duren. Je maakt jezelf gek.

Angst inzetten kan de doodsteek zijn.

Het is nou eenmaal een feit dat niet iedereen het eens gaat zijn met wat je zegt of vind. Ook al heeft het jou ander bewijs op geleverd. Ik vergelijk beoordelingen vaak met diëten. Ja rare vergelijking denk je dan, maar ik zal het uitleggen. Elk lichaam is anders, geen enkel lichaam is precies het zelfde. Het ene dieet zal voor de buurvrouw wel werken maar voor je beste vriend of vriendin niet. Dat komt omdat iedereen uniek is en iedereen reageert op zijn eigen manier op voedsel evenals het verwerkingsproces hiervan. De een heeft een snelle stofwisseling en de ander een trage stofwisseling.

Ik begin toen met het dieet met shakes, en wat kreeg ik een kritiek! Ik ben toen in 2 etappes 25 kilo kwijt geraakt. Terwijl iedereen om me heen maar bleef zeggen ach die troep die werkt niet, nee inderdaad!  Niet iedereen heeft de zelfde stofwisseling als ik, en niet iedereen reageert hetzelfde op voedingstoffen zoals mijn lichaam. Daarom bestaan er ook zoveel  verschillende diëten. Wel een heel fijn gevoel om dan uiteindelijk mijn tegendeel te kunnen bewijzen natuurlijk.

Probeer niet alles te zijn voor iedereen.

Wat ik dus eigenlijk bedoel uit te leggen, je kan het niet voor iedereen goed doen. Dat gaat je nooit lukken. Er zullen altijd mensen zijn die het beter weten dan jij, of die denken het beter te weten dan jij. Je kan je dan beter richten op de mensen die je wel geloven en daar je energie in steken. Soms helpt het om in discussie te gaan absoluut, maar probeer wel dicht bij jezelf te blijven. Laat je niet opjutten door mensen die altijd wel wat te zeuren hebben.

Mijn man kent er ook een paar, ik zal geen namen noemen uiteraard. Soms hij is best gefrustreerd om iets wat een ander heeft geschreven aan commentaar over zijn training of informatie die hij verkoopt. Alleen vraag ik hem dan, hoeveel mensen hebben er wel plezier van? En in verhouding met die 2 zeurende mensen valt dat in het niet. Het is en blijft natuurlijk vervelend als iemand je werk afkraakt, soms krijg je dat dan ook niet meer uit je hoofd. Ik merk het allemaal van dichtbij, en door deze blogs zal ik zelf waarschijnlijk ook genoeg kritiek gaan krijgen. Maar ik ben me daar wel al van bewust.

Angst kan je tegenhouden in veel dingen.

Op internet marketing gebied is het ook het beoordeeld worden door andere marketeers, en wat zal de klant hiervan vinden. Is het wel goed genoeg om te verkopen? Die angst kan je wegnemen door meerdere landingspagina’s te maken om te testen wat beter converteert voor de bezoekers op je pagina’s. Ik heb 1 tip voor het weg nemen van de angst wat andere marketeers van je zullen denken. Als je weet wat je doet en je hebt dit getest, dan weet je waar je over praat.

Toch zijn er altijd marketeers die het beter weten, en dat mag. Maar dat gaat niet op voor jouw publiek. Jouw bezoekers komen omdat ze je vertrouwen en van jou willen kopen. Jij weet dus het beste wat wel en niet voor ze werkt. Het zelfde over wat wel en niet handig is om te doen met je e-mail lijst. Het is jouw lijst. De een is nou eenmaal beter in schrijven en de ander in het maken van een mooie pagina.

Je bent goed zoals je bent.

Het mooiste is als je voor je zelf weet waar je goed en slecht in bent. Je kan je eigen scholen, of je laat het doen door iemand anders. Elk product en elke training is anders, en dat is goed. Juist omdat alles anders is, zit er voor iedereen wel iets bij wat wel of niet werkt. De een luistert graag naar een vrouwen stem de ander naar een mannen stem. De een houd van lappen tekst de ander kijkt en luistert liever naar een filmpje. Laat je dus niet gek maken! Wel zijn er een hoop dingen al voor getest. Ze zeggen wel beter goed gejat dan slecht bedacht. En dat is ook zo. Dat neemt niet weg dat je er niet je eigen draai aan kan geven. Maar test het eerst.

Iedereen heeft zijn eigen expertise en dat is maar goed ook.

Gr Joyce

 

joyceschouten

meer weten hoe je angst kan overwinnen? klik hier

Comments are closed.