facebook marketing business tips

Facebook Marketing

Het grote bereik met facebook marketing!

In alle jaren dat ik internet marketing heb verricht, is er nooit een dag geweest waarbij
ik facebook marketing heb overgeslagen. De reden is simpel. Heel veel volume.
Enorm veel traffic maar ook veel mogelijkheden op verschillende gebieden.
We kennen allemaal de zowel organische manier van marketing als de betaalde manier van facebook adverteren. Het mooie zou natuurlijk zijn dat je bijde kan doen. Maar omdat er zoveel keuze is wordt het voor veel mensen die net beginnen met internet marketing enorm moeilijk om zich te kunnen focussen op 1 ding tegelijk. Daarom is het belangrijk je met 1 ding tegelijk bezig te houden want van half werk worden we niet vrolijk.

 

Wat voor facebook marketing methodes zijn er nou eigenlijk?

facebook marketingEr zijn verschillende manieren die je kan toepassen om direct succes te behalen met internet marketing.De mooiste weg blijft toch altijd zoveel mogelijk gratis te doen. En als het even kan heel erg goedkoop. De gratis methodes bestaan ook weer uit verschillende onderdelen. Zo kan je als eerste onderdeel een fanpage opzetten en met het sparen van echte facebook likes je doelgroep heel makkelijk bereiken om zo jouw dienst of product aan de geinterresseerde te tonen.
Je bouwt doormiddel van likes een enorm bereik waarmee je elke dag je publiek die graag jouw berichten wilt zien kan benaderen doormiddel van 1 bericht te plaatsen.

Welke organische facebook methodes zijn er nogmeer?

Zoals je fanpages hebt heb je organisch verkeer doormiddel van een personen pagina vrienden kring op te bouwen waarmee je op je time veel likes kan krijgen op je berichten. Dit zorgt ervoor dat je wel prive en werk bij 1 voegt. Maak daarom dan ook een pagina die wel prive is maar waar alleen werk gerelateerde posts op worden geplaatst.

Wat betreft Facebook Groepen?

Bij uitstek is dit één van de makkelijkste gratis marketing methodes op facebook. Aangezien dit enorm veel volume heeft is dit erg interresant. En ook omdat je alle markten kan bereiken hiermee.
Facebook groepen bestaan namelijk gemiddeld uit 1000 leden. Vaak kan je met je prive account gemiddeld 200 groepen benaderen en lid worden. Op het moment dat je lid bent van zo,n facebook groep kan enorm simpel een bericht posten die gerelateerd is aan een dienst. Let op doe dit wel gericht naar waar de groep over gaat.

 

Ga dit niet in een willekeurige groep doen want de kans dat je uit de groep wordt gezet is enorm groot als je dat doet. Maar omdat je 1 bericht post in een groep waar 1000 man aanwezig is zal gemiddeld de 50% het bericht kunnen zijn. De reden waarom maar de helft het kan zien ligt hem namelijk in het uit en aanzetten van meldingen van groepsberichten.
De volume kan enorm hoog zijn op het moment als je iets post.

Daarnaast zijn er ook nog andere methodes die kunnen worden toegepast van facebook marketing
en dat is namelijk het posten onder succesvolle fanpages.
Op het moment als men op een succesvolle fanpage een gerelateerd product of dienst post zal iedereen die de pagina geliked heeft het kunnen zien. Alleen weten wij ook wel dat niet iedereen dit zal zien aangezien men de meldingen aan en uit kan zetten natuurlijk.
Maar des al niet te min werkt dit nog steeds tot de dag vandaag erg goed als een zogehete sticky post techniek ook wel het meeliften genoemd.

En hoe zit het dan met betaalde facebook marketing technieken?

Deze technieken zijn ook niet erg moeilijk om op te zetten. Maar ik zeg er wel bij.
Doet dit goed anders kost het je een hoop geld. Maar de voordelen als je het goed doet
kosten je uiteindelijk minder geld dan gemiddelde betaalde traffic. Facebook ads gebruik ik persoonlijk al van het begin der tijden. Een facebook marketing campagnes kan je opzetten met meerdere methodes. Zo heb je namelijk: likes, cpm, cpc, cpl, cpa methodes. En ook deze methodes kan je met verschillende traffic methodes onder verdelen. Zo kan je namelijk kiezen uit: facebook ID’s, Email adress, Retargeting Traffic, facebook traffic, en zelfs telefoonnummers.
Je kan de beste combinaties maken met verschillende test vlakken.

1. Met cpm basis betaal je per 1000 impressies (bezichtegingen in startpagina’s van facebook)
2. Met cpc betaal je per klik naar je offer of website en fanpage.
3. Als je cpl gebruikt kan je betalen per lead. Dit is verschillend per dienst en traffic.
4. Cpa is het gebruik maken van de kosten per actie. Dit kan een betaling wezen of een actie die men moet verrichten op jou website.
5. Likes voor je fanpage of post is natuurlijk ook nog een optie binnen facebook.

Kijk daarmee wel uit van waar je likes vandaan komen. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je likes uit een compleet ander land vandaan kan komen waardoor je geen echte pure likes voor je pagina krijgt. In het algemeen werkt dit enorm goed.

Op het moment als je alle methodes meester bent kan je hier meer dan 6x het modaal mee verdienen als beginner zijnde. Er zijn marketeers die velen malen meer verdienen door deze technieken. Dit is ten allertijde enorm handig voor je list building.

Meer weten over Internet Marketing?

Leave A Response

* Denotes Required Field