focus

Focus

Focus behouden.

focusIn deze blog ga ik je een tip geven die je eigenlijk niet alleen kunt gebruiken op internet marketing gebied. Ook met andere dingen is dit een belangrijke factor waarom veel mensen hun doel niet bereiken. Veel mensen raken hierdoor gedemotiveerd. Focus! Soms lijkt het werk alleen maar meer te worden en stapelt het zich alleen maar op. Den duur zie je de bomen door het bos niet meer, en dit is jammer. Want vaak barst je van de goede ideeën. In het gebied van Internet Marketing heb ik dit nog niet.

Focus ook binnenshuis?

Maar waar ik dit wel in tegenkom is bv mijn huishouden en de structuur daarin. Als het een troep is om me heen en er moet nog zoveel gedaan worden zoals bv boodschappen, koken, kinderen heen en weer brengen, je moest toevallig vandaag naar de tandarts en had afgesproken om weer eens een bakkie koffie te gaan doen met die vriendin die je al heel lang niet meer hebt gezien, en eigenlijk moet je nog wat werk doen. Ik weet dan vaak niet eens meer waar ik beginnen moet, wat resulteert in ik ga hele andere dingen doen dan de dingen die ik moet doen.

 

Op de een of andere manier raak ik uit mijn ritme. Als dit dan 2 dagen duurt dan kan je je voorstellen hoe het er hier in huis uit gat zien. Niet dat het vies is, maar chaos. Mijn hoofd is chaos dus mijn omgeving ook. En tot overmaat van ramp reageert ieder gezinslid er vrolijk in mee. Ik weet gewoon niet meer waar ik moet beginnen op zo’n moment. En daarbij ben ik dan al moe voor ik begonnen ben. Je bent dan zo bezig met dingen indelen in je hoofd, dat je er letterlijk moe van wordt.

Waarom stopt je focus na 5 weken.

Ik heb gemerkt dat er een aantal dingen zijn die kunnen helpen met het makkelijker maken van dit probleem.

eerste… Schrijf alles op, maak een To Do Lijstje. Streep af wat je gedaan hebt. Wat ik wel eens doe is, ik bedenk me van te voren hoeveel tijd ik er in ga steken. Op een of andere manier werk je dan sneller en heb je meer focus op wat je aan het doen bent. Heb ik tijd over dan of beloon ik mezelf met een kop koffie of begin eerder aan mijn volgende taak zodat ik eerder klaar ben.

tweede…Ga tussen door niet op Facebook! Tenzij je niet anders kan vanwege fb ads ofzo. Maar ga niet alle posts van je vrienden bekijken. Als je eenmaal op facebook zit kom je er maar moeilijk vanaf. Ik heb het niet alleen over mezelf, heb het bij meerdere mensen gezien. Je zit er altijd langer achter dan je bedoeling is.

derde… Kijk eenmaal daags je mailtjes.  Vaste tijdstip je mailtjes beantwoorden, dan behoud je de focus op wat je op dat moment aan het doen bent. Stop je bij elk mailtje met wat je aan het doen bent, ben je er weer uit en kan je vaak moeilijk je focus weer terug krijgen op datgene wat je aan het doen bent.

Belangrijk

dat je Focus is heel belangrijk. Ik werk het liefst in stilte met een kop koffie of thee, maar dat gaat soms niet. Dan merk ik dat veel langer bezig ben om iets uit te zoeken.

Wie kent de gezegde , de tijd lijkt steeds maar sneller te gaan naar mate je ouder wordt?

Die uitspraak klopt, maar weet je ook waarom?

Als je jong bent is alles nieuw wat je doet, onderzoek heeft aangetoond dat als je ergens op gefocused bent dat de tijd letterlijk langzamer gaat. Omdat alles dan nog nieuw is ben je met veel meer concentratie bezig. Die afwas tegenwoordig slaan je hersenen niet meer op zoals vroeger. Je doet dit eigenlijk op auto pilot. Hersenen versnellen dit onbewust. Het gezegde, geniet van elk moment.  Voor mij heeft dat hierdoor meer waarde gekregen. Kleine dingen die gaan dus als een flits voorbij. De tijd gaat letterlijk sneller aan ons voorbij.

De cursist en de focus

Veel cursisten kopen alle producten die er te krijgen zijn op het moment. Als je dit doet, dan doe je van alles tegelijk. Je verliest je focus. Dat wat je nodig hebt voor elke cursus die je aanschaft. Wanneer je alles tegelijk gaat kopen en volgen ga je dingen door elkaar halen. Je raakt in de war. Het lijkt wel een doolhof van informatie. Terwijl als je 1 cursus per keer volgt het veel makkelijk kan zijn. 1 ding tegelijk. En niet na 1 x proberen opgeven. Alsof het vliegtuig in 1 x is ontworpen zonder fouten erin. Dat bestaat niet. Alle fouten die je maakt maak je misschien nog wel 1 of 2 x. En dat geeft niet, het hoort er allemaal bij.

Vallen en op staan, maar vooral je focus behouden.

liefs  Joyce                                                                                joyceschouten

meer weten over je focus!

Leave A Response

* Denotes Required Field