online onderneming

Online onderneming is hot!

Wat is een online onderneming?

online ondernemingLoop jij wel eens in de stad en denkt dan ook, waar zijn alle winkels gebleven? Winkel na winkel gaat failliet, dit komt door de online onderneming?

Zonde he?

Internet is gegroeid, de webshops schieten als paddenstoelen uit de grond.
Maar waarom gaan al die winkels nou falliet? De dingen die te koop waren, waren toch prima? En de prijzen ook ok. Internet is gemakkelijk, je koopt online en het word geleverd. Je hoeft de deur er niet voor uit te gaan. Vergelijken doe je ook gemakkelijk, zonder winkel in winkel uit te lopen.

Persoonlijke keuzes

 

Ik zoek persoonlijk ook alles eerst via internet voor ik de stad in ga of een bouwmarkt bezoek. Niet dat shoppen niet leuk is, maar met vriendinnen. Niet me je kinderen van 3 en 4 jaar oud, en mijn man vind er ook niet veel aan. Als we samen gaan en de kinderen bij de oppas en dan is hij na 2 winkels klaar, ik niet. Ik ben besluiteloos en weet het niet, en moet meerdere winkels af. De afgelopen keer dat wij samen gingen was dat net zo, en tijd hadden we niet meer want mijn zoontje moest opgehaald worden bij de peuterspeelzaal vandaan.

 

De laatste winkel in de H&M, ik had de moed al opgegeven en zeg tegen Juri laat maar zitten ik trek wel wat ouds aan. Nee hier trek deze maar aan, dus ik passen in het pashokje. Er zat een mevrouw die zei tegen mij dat hij heel goed stond, erg mooi zei ze. Daarom is met vriendinnen leuker, een dagje weg zijn en feedback krijgen. Anders koop ik niks of duurt het uren, van internet dingen kopen doe ik ook samen met mijn vriendinnen. Die antwoorden dan wanneer hun tijd hebben, zo shop ik toch samen.

Online onderneming duur?

Als verkoper is het tegenwoordig erg duur om een pand te huren of kopen om zijn of haar producten aan de man te brengen. Je kan een een mans zaak zijn, en dus geen personeel hebben. Maar ook een winkel hebben met wel personeel, die krijgen loon. Je zal de spullen die je in je winkel hebt liggen ook moet inkopen.

 

Je betaald gas, water en licht. Op internet betaal je dit niet, je betaald voor je hosting. Je domein naam heb je voor betaald, en misschien als je niet handig bent in websites maken heb je deze laten maken. Die bedragen wegen niet op tegen de maandelijkse kosten van de huur of het personeel wat je inhuurt. Internet marketing kan je leren, net als de marketing op andere manieren. Het is dus niet zo gek dat veel ondernemers kiezen voor een online onderneming. Winkels sluiten dus hun deuren omdat het te duur wordt.

In elke stad komt dit voor.

Ik zelf kom uit Alkmaar, daar sluiten ze echt aan de lopende band. Nu heeft dat weer te maken met wat ze met de infrastructuur hebben gedaan, maar kijk maar hoe afhankelijk je daar dan van bent. Als je online je onderneming hebt lopen ben je ook afhankelijk van verkeer, maar daar ben je zelf verantwoordelijk voor of laat je doen. Jij bepaalt de weg naar jouw website, en dus geen nare verassingen voor je klanten. Het is dus echt veel aantrekkelijker om online te gaan.

 

Niet alleen voor de klanten maar ook voor de ondernemer zelf, neemt niet weg dat ik het zonde vind dat de stad steeds leger is. Telkens als ik er kom zijn er weer winkels die verdwenen zijn, lege etalages. Ik zie legen panden weer vullen met nieuwe enthousiaste ondernemers die na een paar maanden de etalages weer aan het leeg halen zijn. Zo enorm zonde, maar het is werkelijkheid. Als ondernemer is het niet makkelijk meer om je hoofd boven water te houden met een echte winkel.

Online onderneming altijd open 24/7

Gelukkig bied internet wel veel nieuwe kansen, en soms ook breder. Het hele land kan op je website komen als je goed adverteert, en dat op elk moment van de dag. Ze kunnen dingen kopen terwijl jij zelf lekker aan het koken bent. Dit is natuurlijk maar een voorbeeldje, er zijn zoveel dingen te verkrijgen via internet. Zoveel producten en zoveel diensten, allemaal online te vinden. Zoek je wel eens met google? Zoja dan weet je ook dat het niet uit 1 pagina bestaat. Er komt elke seconde nieuwe informatie bij. Internet is gegroeid, je kinderen krijgen er les mee op school.

 

De tijd is er voor, het veranderd. Verander mee! Dat kan je onderneming een geweldige boost geven, of ga volledig over op internet. Wat je ook doet, internet is hot! Nog 1 van de voordelen van online werken wat ik graag doe? Ik hoef me eigen niet aan te kleden als ik achter de laptop stap. Niemand die mij ziet, heerlijk toch? Oops mijn man heeft een probleem met zijn website maar we zijn niet thuis maar bij mijn ouders? uhm dan gaat hij daar achter de pc zitten en lost het vanaf daar op. Je kan het meenemen waar heen je maar wilt. Hij hoef niet perse op 1 plek te zijn. Al gaan we op vakantie en er zijn problemen dan nog kan mijn man het oplossen.

internet biedt je meer vrijheid! Letterlijk.

Liefs Joyce                                                                          joyceschouten

 

Meer over de online onderneming weten? klik hier

Comments are closed.