sceptisch

Sceptisch

Man man man wat was ik sceptisch!

sceptischIk heb zolang gedacht dat dit niet zou werken, dat het zonde tijd was.
Zo enorm sceptisch ben ik.
Nu denk ik daar heel anders over.
Eerlijk gezegd vind ik het ook fijn om dit samen te kunen doen met mijn man. Een kleine tijd geleden zat ik alleen voor de buis of lag al te slapen, of ik deed het huishouden.

Hoe eenzaam kan je zijn.

Ik voelde me tamelijk eenzaam. En mijn man ook, die zat alleen op zolder op zn kantoor. Hij heeft natuurlijk wel vaker geprobeerd mij dit te laten doen. Maar ik wilde echt niet! Op een gegeven moment begon mijn man over het bloggen. Ik heb iemand nodig die blogs schrijft, dat scheelt me zoveel tijd en levert me veel op! Voorheen schreef ik blogs op hyves over totaal andere dingen.. mn zwangerschappen bv. Maar dit werd wel heel veel bekeken. Ik hoop dat dit net zo goed bekeken word natuurlijk hahah. Maar dit is wel totaal anders.

Ik leer hier van. Want de blogs die ik schrijf gaan over bepaalde producten of software. Daarvoor moet ik me inlezen, en onderzoeken. Tot nu toe red ik het met vragen aan mn man en weet ik zelf de rest. Zodra je begint te snappen wat er gezegd word, raak je meer geïntresseerd. Je wilt alsmaar meer weten, zou ging het althans bij mij. Laat schrijven nou iets zijn wat ik leuk vind om te doen, ook al is inspiratie soms lastig te vinden.

Ik vind het wel interessant om alles te weten, maar mijn passie is het niet. Mijn passie is mensen helpen, vandaar dat ik uiteindelijk heb ingestemd om mijn man te gaan helpen. Niet zozeer om hem te helpen, hij red zich prima. Maar juist om de beginners onder ons te helpen, en te laten zien dat iemand die echt totaal sceptisch was en er geen reet van begrijpt ook weet hoe het werkt. Door het uit te leggen in mijn simpele woorden.

Ik WAS sceptisch!

1 ding heb ik geleerd, volg! Luister, en leer. Hou vol ook al lijkt het nergens op uit te komen, als dat zo is dan heb je daar van geleerd dat dat niet werkt. Ik was ook bij een vriend van ons zijn seminar als assistente aan het helpen. Hij had wat opdrachten, eentje heeft ook mijn ogen geopend. Het was een opdracht waarbij je A met A moest verbinden B met B en C met C. Misschien hebben jullie die zelf ook wel eens gehad of gedaan.

Hij maakte zo’n goed punt! In eerste opzicht leek er niet mogelijk, ik zag het echt niet en stopte. Na een paar minuten tekende hij het op het bord, en na zijn eerste verbinding zag ik dat het inderdaad wel kon. Ik heb dus geleerd dat je niet gelijk moet opgeven, soms lijkt het alsof het niet werkt en onmogelijk is. Dat hoeft dus niet zo te zijn. Na deze seminar ben ik dingen anders gaan bekijken, bijvoorbeeld over het bloggen. Als ik even geen idee had waar ik het over moest hebben dan stopte ik. Gisteren heb ik even gedacht ik stop ermee, blij dat ik het niet deed want ik heb toch wat weten neer te zetten. Door niet mijn werk neer te leggen, maar door te gaan!

Zoveel zelf vertrouwen heb ik nu.

Zo sceptisch als ik was, zo vol vertrouwen ben ik nu. Ik geloof in mijn man en zijn kunnen. Hij is zo gedreven en doet alles met passie. Dat ik daarbij kan doen wat ik leuk vind is dan ook een mooi gegeven. Mijn idee was om hostes werk te gaan doen, omdat ik graag mensen help. Gastvrouw zou ook iets zijn waar ik me prima in zou kunnen vinden. Mijn man wil mensen leren hoe je met internet geld kan verdienen, en dus seminars gaan geven. Laat nou wezen dat je daar ook een hostes voor nodig hebt. Zo word een droom verwezenlijkt, ik kan naast mijn man werk doen wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Daardoor ben ik niet sceptisch meer, ik krijg mijn droom baan!

Veel mensen zijn negatief tegenwoordig, dat is ook niet gek. Als je kijkt naar het nieuws word je ook depressief, zodra je facebook op gaat word je gek van alle negatieve berichten. Mensen zeuren veel en klagen maar, erg jammer. Begrijpelijk als je om7 uur je bed uit moet op naar je werk toe te gaan naar een andere stad waarvoor je eerst een uur in de file staat. Dan te werken tot 5 of soms 6, en als je mazzel hebt niet hoeft over te werken.

Vervolgens weer in die heerlijke file terecht te komen, en uiteindelijk thuis na een lange vermoeiende dag. Je kinderen vragen hun aandacht en je bent zo moe! Vroeg erin om morgen weer het zelfde riedeltje te volgen maar dan wel fris en fruitig, wat jammer van die film vanavond die had ik graag willen zien… Ach nou ja liever fris op het werk morgen want ik ben gebroken!

Dankbaarheid en waarde en inspiratie.

Het is ook deprimerend. Daarom ben ik zo dankbaar dat mijn man dit is gaan doen, we hebben hierdoor zelfs een nog hechtere band gekregen. Ik zie de passie in hem en hij in mij. We kunnen elkaar hierin steunen en begeleiden. Niet dat hij niet goed is, maar ook hij heeft soms angst. We praten en ik spreek hem moed in, en andersom ook. Als ik 1 ding niet meer ben dan is het sceptisch!

We hebben ook veel mensen leren kennen die dit werk ook doen, heerlijk want ik hou van netwerken! Ook bij hun werkt het, dus waarom niet bij jou? Het is mogelijk!

Gr Joyce                                                               joyceschouten
Lees meer over artikelen zoals sceptisch zijn! Klik hier

Comments are closed.