Lees wat ik te zeggen heb over internet marketing

Wordpress is begonnen als een klein blogplatform maar is nu toch redelijk uitgegroeid tot een serieus CMS. Veel bedrijven gebruiken Wordpress, omdat het heel eenvoudig werkt. Maarliefst een kwart van alle websites is gemaakt met Wordpress. Wordpress is zelfs later in het leven geroepen dan Joomla en is populairder.

Joomla

Joomla is een content management systeem. Het is ontzettend populair. Joomla is gebouwd in PHP en is een wat technischer systeem. Toch is het heel eenvoudig om ermee te werken.

Je hebt meer mogelijkheden met Joomla, zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een module plaatsen waar jij dat wilt.

Voor Joomla zijn heel veel thema's beschikbaar. Sommige zijn gratis, maar als je echt iets moois wilt, dan kan je beter een betaalde nemen. De thema's zijn soms wel moeilijk aan te passen. Dat komt omdat iedere programmeur zijn eigen stijl heeft en er heel veel mogelijkheden zijn om dingen te maken. Als je echt een nette en snelle template wilt, dan moet je die eigenlijk zelf maken. Als basis kun je natuurlijk wel een blanco thema ergens downloaden.

Wordpress

Wordpress is zeer eenvoudig.

Gebruikers die niet echt technisch zijn kunnen heel makkelijk content online zetten. 

Wordpress is van zichzelf al wat meer gericht op zoekmachine optimalisatie. De plugin van Yoast is een perfecte aanvulling om het SEO gedeelte nog beter te doen.

 

Voor mij is er geen enkele twijfel. Joomla is voor mij veruit het beste systeem. Ik gebruik het systeem al vanaf dag 1 en ik ben elke dag enthousiaster geworden. Joomla is toch wat technischer en meer geschikt voor de wat technischere webdevelopers. 

Dat neemt niet weg dat meer websites gebruik maken van Wordpress. Bedrijven die Wordpress gebruiken, zijn daar vaak heel tevreden over. Voor mij is het geen probleem om met Wordpress te werken. Het werkt heel eenvoudig en draait net als Joomla op PHP.