Lees wat ik te zeggen heb over internet marketing

Ga je een website laten maken voor jouw bedrijf? Of ga je zelf een website maken? Dan heb ik tips voor je. Vaak worden er wat foutjes gemaakt bij het ontwikkelen van een website. Door de punten uit dit artikel te lezen maak je deze fouten hopelijk niet.

Fout 1: Besparen op de webhosting

Goedkope webhosting klinkt heel aantrekkelijk. Hiermee kun je je website voor een prikkie in de lucht hebben. 

Maar wat wil je eigenlijk met jouw website bereiken? Tegenwoordig zie ik een website als een extra verkoper voor jou bedrijf. 

Als jouw website traag is dan merk je dat gelijk aan je omzet. Zo simpel is het.

Fout 2: Het kiezen voor een systeem waarmee je vast zit aan de webbouwer

Sommige webbouwers hebben zelf een systeem ontwikkeld waarmee ze websites bouwen. Die systemen kunnen heel erg goed zijn, dat denk ik echt. Maar bedenk je wel goed of je zo afhankelijk wil zijn van jouw webbouwer. 

Als je ervoor kiest om je website in bijvoorbeeld Wordpress te laten bouwen, dan kun je deze heel makkelijk verhuizen naar een andere webbouwer.

Fout 3: Niet geoptimaliseerd voor zoekmachines

Sommige webbouwers kunnen misschien heel goed websites bouwen, maar hebben niet zoveel verstand van zoekmachine optimalisatie.

Fout 4: Niet goed geoptimaliseerd voor smartphones

Een website moet tegenwoordig perfect werken op mobile apparaten.

Fout 5: Te veel nadenken over het design

Veel webbouwers focussen zich teveel op het grafische ontwerp van een website. Ze willen de mooiste website bouwen. Misschien willen ze zelfs een prijs winnen.

Maar als jij een bedrijf bent en dus geld wilt verdienen met jou website dan is design misschien helemaal niet zo belangrijk als je denkt. Er zijn veel voorbeelden te noemen van websites die zeer populair zijn, maar een saai design hebben.

Fout 5: Na livegang geen aanpassingen meer doen

Helaas komt het ook nog voor dat ondernemers een website zien als iets eenmaligs. Het maken van een website kost een eenmalig bedrag en als dat klaar is dan moet dat 3 tot 5 jaar meegaan. 

Dat is dus niet hoe het werkt als je succesvol wilt zijn. Als je echt succes wilt, dan moet je dingen op je website aanpassen. Je moet dingen blijven testen.